Monday, September 17, 2012

Aku kembali!

Assalamualaikum...wbt...

Wah bukan main lama lagi aku bercuti. 3 bulan plus plus ++. Dengan blog-blog ni pun cuti. Bukan tiada internet dekat kampung. Tapi stail nak bercuti sakan, blog pun dibuat macam tunggul kayu.

Sekarang ni sudah seminggu aku kembali semula ke UMP. Menyambung pelajaran. Kalau start duduk U ni mula lah rajin nak berblog semula. Nampak sangat kehidupan di U ni yang membosankan.hahaha.

Tapi nak kata bosan sangat tu takde lah bosan. Dapat juga lah tadi berjalan-jalan dekat Teluk Cempedak. Harapannya nak tengok matahari terbit. Harapan tinggal harapan. Tak ke nampaknya pun matahari. Telan air liur jelah tengok matahari terlindung dek awan pagi. Tapi takpelah dapat jugalah mandi-manda di pantai pada waktu pagi. Eh ingatkan panas air laut. Rupanya pagi-pagi air laut sejuk juga ya.

Apapun aku mengucapkan selamat belajar kepada semua pelajar-pelajar yang baru start semester tu. Belajar betul-betul kawan-kawan. Jangan sia-siakan harapan orang tua. Ingat. Datang ke U bukan nak bercinta, tapi fokus dalam pelajaran! (nasihat untuk diri sendiri juga) :)

Kepada kawan-kawan blogger yang dah lama tak jenguk blog tu, maafkanlah ya. Bukan aku lupa kalian, kalian tetap ku ingati hingga diriku tiada lagi. Cuma kadang-kadang kemalasan melanda diri, nak buka blog sendiri pun berat, apatah lagi blog yang lain-lainnya. Maafkanlah ye.. :)

Baiklah selepas ini aku akan cuba buat yang terbaik. Disamping belajar bersungguh-sungguh, aku cuba update blog ni sehabis baik. Harapan kalian dapat memberi semangat dan sokongan.

Senyum itu sedekah :)
Wassalam...

5 comments:

Anonymous said...

salam....tuan....

tinggi fikir...sampai wat blog pula ya....hehehe

karkunah pekan.....

Muhammad Rafiq bin Hasrudin said...

wslm..
hebat Allah..sampai sini ada karkun jugak..hehehe..

dah lama dah wat blog ni, cume tak aktif je..
sy terfikir2 siapa tuan ya...

cimöt said...

hmmmm boleh laa nk aktif semula ye x? teruskan...

cik pika said...

ingatkan dh x bertuan... by the way.. WELCOME BACK!!..=)

Muhammad Rafiq bin Hasrudin said...

cimot, terima kasih kerana menyokong, :)

cik pika, thank you!! tuannya ada, cuma tak nampak je..hehehe