Monday, September 13, 2010

Anak jati bentong!

Beberapa hari lalu merupakan hari istimewa buat semua murid sekolah. Tanggal 27 haribulan 8 tahun 2010 ialah suatu hari cuti. Genap sudah 21 tahun pemilik blog ini berbakti di dunia ini.

Demi menunjukkan rasa gembira dan membuktikan sikap setia pemilik kepada blog. Pemilik mengarang juga untuk harijadinya. Ini serba sedikit latar belakang pemilik blog 'about aku'.

Nama sebenar beliau ialah Muhammad Rafiq bin Hasrudin. Beliau dipanggil Apik oleh ahli keluarga. Beliau lahir di Bentong dan tinggal di Bentong. Senang kata pemilik sememangnya anak jati Bentong. Beliau mempunyai seorang kawan yang merasa tidak percaya dengan kejatian Bentongnya. Lalu beliau terus bercakap bahasa kampungnya. "hey, im a real son of Bentong. Please believe me!". Lalu kawan beliau mempercayai kata-katanya lantas jatuh cinta kepada beliau kerana bercakap benar.

Pemilik blog ini seorang yang pemalu. Jika kamu mengajak beliau makan pasti beliau berkata 'taknak'. Tetapi tangan beliau tetap menadah tangan meminta makanan. Beliau juga seorang yang penakut. Beliau sangat takut jika awek-awek memandangnya kerana pasti mereka akan tergoda melihat kemanisan muka beliau. Beliau seorang yang sangat sombong. Beliau tidak berkawan dengan harta seseorang. Beliau hanya berkawan dengan hati budi seseorang. Ngeh3 (bunyi gedik)

Hari ini pemilik mahu menjadi diri sendiri. Umur 21 dirasakan cukup matang. Teringat satu kata-kata semasa beliau menuntut di sekolah. Bertanya beliau kepada seorang senior, "ee, apa ni bulu-bulu di perut ni?"
Lalu senior menjawab, "ha tu la kau tak tahu. Bulu ini tandanya orang yang matang tahu?".
Sejak dari itu beliau selalu membelek perutnya. Sehinggalah suatu hari beliau sendiri mengalaminya dan sedar dirinya sudah matang.

Pemilik telah banyak menghabiskan masa. Telah banyak menghabiskan tenaga. Tiba sudah masa pemilik harus berubah. Umur meningkat pasti ada azam baru. Bukanlah azam itu seorang manusia bernama Azam yang baru. Tetapi ianya seperti impian. Azam beliau. Beliau mahu jadi beliau yang baru. Tidak mahu jadi yang dulu. Mahu lebih baik. Lebih baik. Dan lebih baik. Yang pasti dan kamu harus tahu.

Pemilik bukan macam dulu..

P/s: selamat hari jadi saya..!! :)

10 comments:

Liquid said...

uhh bulu perut menandakan kematangan seseorg..??

*sambil menyelak baju*

waa wa pon suda matang la ahahaha.
besday gua pon dh dekat ni, t wa bagi cuti jgk k...

.rafiq. said...

betul2. makin banyak bulu makin matang.haha.

hah cantik. kalau boleh lu bg adiah sekali dekat sume org.

dLa said...

samat hari raye !

oranglidi said...

slamat 21 tahun brader.. memang anak jati bentong lu ni..

*pemalu? celaka..

.rafiq. said...

dla: tenkiu aileviu..

orangldi: time kasih2. leviyutu. pemalu.haha

LUMUT said...

woooaahhh..smary gile header mung???

hehe

jom same2 berubah..

.rafiq. said...

jap. smary tu ape?

Aqilah Nur said...

mygod! bday ko 27/8? sama gn afeeq asyraf. neway, happy belated bday rafiq! :)

oranglidi said...

lev? cilakak..

[smary tu smart la.. sbab dia silap tekan y sebelah t.. hehe]

.rafiq. said...

haha ko ptut lev jugk sptutnye.
eh tlg btulkan lumut. ade pe pe ke.haha