Tuesday, August 24, 2010

ONE DROP PERFUMES

Berlalu lah sudah lapan belas tahun, tidak update blog.
Tiba tahun ke sembilan belas, baru lah nak update.
Suasana hari puasa, memang terasa penat.
Hendak menulis pun tidak lah larat. (nyanyi dengan irama 'suasana hari raya').

Terima kasih kepada yang menyanyi lagu ini. Aku sungguh terharu kerana pada saat begini dapat menghiburkan mereka yang didalam kepenatan.

Bulan puasa baru-baru ini terasa cukup mencabar bagi aku. Dari pagi hingga petang. Petang hingga malam. Malam hingga pagi semula. Aku asyik memikirkan bagaimana cara untuk menguruskan rumah tangga. Oh maafkan aku. Bukan rumah tangga. Tetapi sebenarnya menguruskan perniagaan.

Aku memikirkan apakah perniagaan yang patut aku lakukan di bazar ramadhan. Mahu jual itu. Mahu jual ini. Semua aku mahu jual. Orang kata asal barang jadi duit. Tidak kisah apa sahaja barang. Last-last aku dapat panggilan dari ayah aku.

" Apik, awak tolong ayah jual kurma. Esok pergi buat lesen berniaga."

" Ok baiklah ayah."

Aku tidak lagi susah-susah mahu fikir lagi. Aku akhirnya menggantikan tempat bapaku menjual kurma. Ayahku mungkin sibuk dengan tugas di pejabat.

Di dalam kotak fikiran aku ialah aku cuma mahu menambahkan barangan jualan. Akhirnya aku mendapat idea.


Dengan cogan kata, 'badan wangi poket berisi', aku telah memulakan perniagaan menjual ONE DROP PERFUME.



Set 1 for MEN

Ini adalah satu contoh perfumes.

Sekarang aku mahu promosi lah dekat kamu semua minyak wangi ini. Bulan puasa ini elok kamu beli. Hendak pergi terawih pasti kamu mahu wangi-wangi. Jadi one drop ini sangat sesuai dan boleh untuk dibawa solat.

Untuk lihat banyak lagi boleh buka di laman web ini.

Tetapi kalau kamu mahu bantu aku. Tolonglah beli dekat aku okay. Kira bantu kawan-kawan lah juga.

Siapa-siapa yang nak boleh hubungi aku terus, kos penghantaran tidak dikira. (baik kan aku?)

Hubungi nombor ni okay: 0148012801.

9 comments:

-li.zue- said...

serius jual?

boleh buat delivery ke? tee hee.

tapi nak beli sebotol je.
celebrity set.balck pearl.
bli satu boleh dapat 5 free tak? wink2


hahaha. X)

oranglidi said...

lawa dia punya bentuk botol.

macam kapsul dragon ball pun ada.

vidadarisakura said...

yusoooooop tayubbbbbbbbbbbbbb

.rafiq. said...

lizue: serius mahu? telefon saya. boleh delivery. percumea bole bincang nanti.

OL: beli lah satu.. boleh main dragon ball dengan adik2 kau.

vivi: haiiishh. gemok!

nadia said...

aku kene tolong membe aku ni
meh la aku beli

.rafiq. said...

terima kasih dd. nak beli yang mana?

oranglidi said...

maleh ak men dragon bal.

nadia said...

aku nak beli yg hijau.
yg org kate epal2 tu.
tak silap aku no.8
tapi yg aku pasti epal.
ah entahla
aku xpena pakai pon

.rafiq. said...

OL: selemun ko minat tak?

dd: btol la tu no 8. apple blossom. nti aku kol ko k.