Monday, April 5, 2010

Kata ganti nama guaHari ini gua sakit perut. Gua rasa nak maki saja sekarang. Tapi orang tua gua kata tak elok maki-maki ni. Macam gua kecik-kecik dulu gua nak bahasakan diri gua dengan aku kau dengan adik beradik pun tak boleh.

" AKU NAK MAIN TENG-TENG "

" APIK, JANGAN CAKAP AKU NANTI JADI HANTU PAKU "

Lepas pada itu gua terus tak berani nak cakap aku dah. Gua panggil diri gua dengan saya awak saja. Gua memang takut kalau-kalau gua jadi hantu paku.

Sampai lah satu masa gua sudah tidak kisah. Seingat gua masa itu gua sudah berumur belasan tahun. Gua rasa tidak rock jika memanggil diri gua sebagai saya.

ini bukan paku tapi pucuk paku

Satu hari cikgu gua memarahi muridnya kerana berperangai macam hantu. Dia juga mengatakan kami seperti paku kerana perlu diketuk dahulu baru membuat kerja rumah.

" KAMU SEMUA NI MACAM HANTU. TAK BOLEH DUDUK DIAM. KENAPA TAK PADAM PAPAN HITAM NI LAGI? KAMU NI MACAM PAKU DENGAN PENUKUL. NAK DISURUH BARU NAK BUAT "

Gua membuat kesimpulan sendiri bahawa gua sudah bergelar hantu paku. Sejak pada itu gua tidak kisah lagi menggunakan aku sebagai nama gua.

Apa motif gua cerita pasal nama gua? Hari ini gua sakit perut. Gua rasa nak maki saja sekarang. Tapi orang tua gua kata tak elok maki-maki ni.

6 comments:

reen_sofee said...

hahah.
aku ngan adik aku sampai dah tue neh dok saya awak lagik.
segan gak kawan kawan dok bahan!
hohoh

.rafiq. said...

mmg la. tau pun. tk rock lgsg. kah3

helena's said...

bile ko repeat dua kali.aku gelak.ha ha ha

.rafiq. said...

bile ko gelak ha ha ha. aku gelak HE.HE.HE

chokio_nia said...

ckp sye jum..sopan..lolololsss

.rafiq. said...

sye jum?
kih3