Wednesday, December 30, 2009

Kau tahu? Aku touching gila dekat lumut.

Kau tahu?

Aku sangup berpanas berhujan sebab nak cari lumut dekat Kuala Pilah. Mana tahu aku terjumpa dekat tepi-tepi kolam ikan dekat sana. Lumut kan selalu ada dekat kawasan macam tu. Aku pergi naik motor tahu. Aku kan mat rempit sejati kepala hotak kau.

Kau tahu?

Aku pergi dengan saudara aku. Awal-awal lagi aku dah bangun pergi hantar nenek aku mengurut. Nenek aku sakit tulang. Kesian nenek aku. Nenek aku dah tua. Cantik comel lawa. Okay-okay lepas siap mengurut terus aku bersiap nak pergi cari lumut dekat kolam kuala pilah.

Macam-macam aku tempuh dugaan. Aku tengah lepak-lepak dekat dewan budaya sambil menghirup udara segar dan menghembus udara kotor, ada seorang mamat berpangkat polis menegur kami sambil meminta ic dan lesen sekeping dua. Aku tak rasa takut sebab semuanya ada dan lengkap. Lepas mamat itu belah, aku saja-saja menyemak roadtax aku. Tak sangka rupanya roadtax aku tiada. Aku baru teringat roadtax ada dekat kawan aku. Terus aku jadi takut. Nasib baik mamat polis tak minta roadtax.


Kau tahu?

Sepanjang perjalanan cari lumut. Aku berasa takut dan gelabah sedikit sebab tiada roadtax. Tapi aku tetap cool. Aku teruskan perjalanan sampai ke kuala pilah. Aku cari-cari dan terjumpa lumut dekat kfc.

Aku ingatkan lumut warna hijau. Rupanya lumut berwarna putih sedikit sahaja tak banyak dari aku. Boleh bercakap banyak pula tu. Tapi malangnya suaranya rock semacam. Sakit tekak katanya.



Kau tahu?

Lumut ni pemalu. lah sangat. Dia pandai dan banyakkk bercakap. Aku rasa kalau dia berhenti bercakap pasti dia boleh jadi tak betul. Memang bercakap aje kerja dia. Aku tak layan sangat sebab dia lumut aku manusia. Jadi susah nak faham. haha. Paling best lumut bagi aku patung. Boleh letak dekat dalam hati aku sekejap. Sorilah lumut aku takde apa-apa nak bagi kau. Nak bagi flying kiss segan pulak. haha


Kau tahu tak ni?

Lepas aku belah dari lumut aku tak pergi seremban terus. Kau ingat aku gerak terus ke lumut?Aku singgah seri menati lah ulu bendul lah. Sampai seremban terus ada aktiviti bbq. Cantek gila. Aku tapau sebungkus dua bawak balik. Tak boleh lama-lama rumah makcik nanti kena pelempang. Takde lah bukan kena pelempang, aku saja malas nak lepak lama-lama. Malam nak pergi berjoging pulak. Takde lah bukan berjoging. Aku ada hal lain. Mana boleh bagitau. Rahsia.


Okay lah sebenarnya aku touching gila dengan lumut. Pergi mana-mana pun tak tenang. Lumut suruh aku makan banyak sikit sebab aku kurus. Ambil berat betul lumut dekat aku. Caring la. Aku touching gila. Memang touching.


20 comments:

oranglidi said...

hehhehe.. senyap2 je lu

lea said...

owh date ngan lumut yer...

.rafiq. said...

oranglidi: wa da suh lu tunggu. lu degil.

lea: entah. lumut ke tu? haha

{lumut} said...

hahha...
lu sedar x pic dalam hp lu wa ade delete..so tiggal 2 ni jer..

padan muke.
lu makan banyak2..
kasi gemok.
smoking kurangkan.
kang wa terajang kang.

AmalinaOmar said...

aku xnk ckp pasal lumut. aku nk ckp psl kfc kuala pilah. tempat aku masukkan duit syiling 1 sen byk2 dlm botol sos tu dulu2.

helena's said...

malu pulak!haha

ber_uwang said...

ok la tu tak berlumut carik lumut

misz benida said...

g jmpe lumut snyap2...wahhh

Fatul Akrul Ramli said...

lumut..

mira ellyna said...

lumut sungguh bertuah!!

Razman said...

cesss..lumut pnye jauh ko sgup trun...aku kat raub guling2 je ko leh sampai xpnah ko nk jpe...

F A R Y N said...

bila aku baca entry ni,baru aku tau..
hahahahaa

bellar0ssa said...

hehe.lumut nye pasal.

hannamaruku said...

wow

oranglidi said...

komen razman macam celaka.

balqissy said...

ehehe... dating sebelum pulang ;)

.rafiq. said...

lumut: cis tak perasan pulak pic mana ko dlete. nasib muka pemalu ada. smoking dah kurangkan. makan dah banyakkan. tinggal duit je nak kumpul nak pinang ko. haha

amalina: patut lah aku tertelan duit seposen hari tu. haha

helena: malu sikit. tak malu banyak.

beruwang: tapi sakit jugak lah kepala nak pusing pilah.

misz benida: aku dah bising2 kat blog ni kan. hehe

fatul: lumat..

mira: bertuah sebab jumpa aku ke? hehe

razman: ko belagak. haha

faryn: kau tau apa? aku comel. ok

bella: tu la pasal nak cari pasal. haha

hana: weoaaww

oranglidi: aku tau lama dah.

balqissy: mula2 dating. nanti pinang pulak. haha

{lumut} said...

hahaha..bagus....makan byk2 kasi gemok..kurangkan merokok...

duit kumpul.kereya beli,rumah sebijik..hantaran 5 angka..hahahahhahah

oranglidi said...

rakus si lumut.

.rafiq. said...

lumut: dah gemok pun. tinggal nak meminang je ni. haha

oranglidi: baru tau ke?