Thursday, October 1, 2009

Zaman tok kadok lagi sudah ada

Orang lain dah berzaman buat. aku baru nak buat. mengingat kembali kata-kata daripada isi hati aku.

" WEH KETINGGALLAN ZAMAN BETUL LAH KAU!"

Buat pengetahuan kamu semua. Beberapa hari yang lepas aku telah membuat satu account facebook. Orang panggil dia fb atau fesbuk tau apetahlagi. Oleh kerana aku berasa ketinggalan aku pun membuatnya atas saranan daripada pemain chatting.

Tah mana satu aku patut printscreen ke apa ke bla bla bla.

Aku letak kat tepi je okay.

...

Siapa mahu join aku berjogging? Dalam masa beberapa tahun lagi kamu tidak akan kenal aku lagi sebab aku mahu pergi jogging. Jadi badan aku boleh jadi seperti Watson Nyambek.

Bukan sekadar nama.

25 comments:

oranglidi said...

first?

oranglidi said...

pergh. dah berfesbuk plak dah.. bagus2! lu dah semakin maju.
tinggallah wa kekampungan..

xpe, wa nak jadi macam Pahlawan Naning.. menjaga kampung!

lu jangan sibuk fesbuk sampai lalai akan blog plak. wa tendang lu.

.rafiq. said...

wa takkan lupa blog punya. lu kalau jumpa hang tuah bagitau wa. wa nak mintak autograf. lu takde fesbuk ke?

Anis Mohd said...

cm ne plak kalo cm kes anis .

da wat fb n da delete kan pon fb itu .
wahahaha..

misz benida said...

aku bkn ktglan zman cme aku mls nk wak fb..
huahahaha..
mls nk bersosial network ni..
*jum jogging.
aku nk start misi diet.
aku nk jdi cm ANTM,haha

imHepPie said...

apsal mesti tok kadok..

tok pandir ke..
tok luncai ke..
tok lebai malang ke..

variasi sket...

.rafiq. said...

anis mohd: lah pesal buang? membazer je. penat2 wat.

mizs benida: aku buat fb baru leh jumpe kawan2 lame tau. senang nak cari. jum2. pg sok jangan liat bangun.heh heh

imHeppie: tok kadok lagi lama daripada sume2 tu. jadi lebih afdal.

MuhD NoR AzyM said...

Pergh. Ko pun dah ada ke? Aku nak buat fb ni, tp macam malas jer nak jaga..blog aku pun kadang2 dianak tirikan..haha

niEna hailani said...

oooh...jom laa kita jogging bersama...
moh la kita

.rafiq. said...

azym: aku baru buat.heh heh

niena: jum2. bawak air lebih tau.

oranglidi said...

hahahaha.. wa xde weh. dah 14 ribu orang suruh buat. kang wa buat, habislah identiti. hahaha! cis.

CIK ANIS, LU ADE FESBUK? DELETE? MESTI SEBAB LU LAGI TRTARIK DENGAN BLOG.. TAKPUN X SUKA KALU KENA KOMEN2. HEHE.

oranglidi said...

hang tuah suruh wa ambik autograp yahya kailo je. die kate yahya kailo lagi femes kat nusantara.

.rafiq. said...

ah lu tak abes2 yahya kailo. wa tak tengok lagi muke die.

vidadarisakura said...

memang sangat ketinggalan.bikin malu.
haha

suezensuzanna said...

dah ader fb..sila add sy:)....

suezen_suzanna@yahoo.com

.rafiq. said...

vivi: lu dah ade ke weh?

suezen: terima kasih. nanti add k.

vanilla ais said...

whoaaaa..da ade fb!
bgus2! thumbs up!
dont worry, fb beshh.=p

cik yaya said...

mana fb nye sengalll?
ada apa dgn watson nyambek?
bek g watson..huha..ape tak kelakar pon ni T_T

.rafiq. said...

vanilla: aku pasti kau ade bukan.

kya: sila lihat sebelah kanan blog di bahagian pembuang masa.

Adjla Hafizin said...

aku dh bekurun wat fb.
tp xpnah bukak.
dh besawang kot..haha.

weh,aku tag ko.
sila wat..jgn smpai aku ugut ko lak.haha.

merahitujambu said...

salam singgah..bgus..jogging sihatkan bada..

oranglidi said...

cis. rugi besar lu x tengok muka dia,

.rafiq. said...

adjla: dah2 pegi ambek penyapu sawang pergi bersihkan. kita layan fb ramai2.

merahitujambu?: meh2 makan angin je. kuih raya dah habis.haha

oranglidi: lu tak tunjuk camne wa nak tengok?

oranglidi said...

ade jugak kena lempang ni. lu klik lah kat blog wa nun. ada je muka dia. lu klik je entri pasal yahya kailo. lu pasti terkagum dengan beliau.

.rafiq. said...

wa nampak baju yahya kailo je. tah mane muke die puas wa cari.