Wednesday, September 19, 2012

Kenapa penat sangat ni?

Assalamualaikum....wbt..

Sejak dua menjak ini aku rasa cukup sibuk. Bangun pagi-pagi dah buat kerja sampai lah malam. Badan bukan main penat lagi. Tapi penat ni bukan waktu siang dia rasa. Dia waktu malam.

Semalam aku rasa dah tidur awal. Lebih kurang pukul 11 rasanya. Tapi yang peliknya, kalau bangun pagi tu pun tetap lewat. Selalu tak macam ni, selalu kalau tidur awal mesti bangun awal. Tapi kali ni mungkin sebab terlalu penat menyebabkan aku bangun lambat juga.

Tapi itu tak menghalang aku untuk update...

Oh semalam menteri datang ke UMP. Menteri Besar Pahang Dato Adnan Yaakob dan Menteri Hal Ehwal Pengguna Dato Sri Ismail Sabri. Semalam ada pemberian kad siswa untuk pelajar-pelajar UMP. Kad diskaun katanya. Aku pun tak tahu sangat.

Tapi bukan apa aku cerita ni. Semalam Dato Sri Ismail Sabri singgah ke kiosk aku. Dia ada beli minyak wangi di kedai aku. Aku pun cerita lah itu ini pasal minyak wangi. Orang keliling semua tengok. Siap ambil gambar lagi. Punya lah ramai orang semalam. Itu yang aku bersemangat tu. Meniaga dari tengahari sampai petang.

Dah malam tu baru terasa penat. Dah buat itu ini. Malam ingat nak stay lagi. Nak buat kerja sikit. Tapi tak dapat. Mata dah nampak bantal dengan tilam je. Dah siang penuh dengan aktiviti, malam memang tak dapatlah nak stay.

Patutlah badan penat semacam aje. Banyak sangat guna.

lemauu...hehee
Wassalam...

8 comments:

FARYN said...

badan kena jaga jugak.. rest cukup2 ok :)

cik pika said...

comel lukisan tue... hehe..
take care.. =)

Muhammad Rafiq bin Hasrudin said...

faryn, baiklah cik...hehehe

cik pika, comel sbb bkn sy yg lukis..hehee... thanx..

cik pika said...

haha... tau dah.. nnt singgah yea blog kite klu ade mase.. =)

Muhammad Rafiq bin Hasrudin said...

ya baik! :)

cik pika said...

hehe... thanks 4 de advice.. tpi x mungkin bg sy utk ke ump jmpe dia..

ekyn said...

lukissan je comel rafiq haha

Muhammad Rafiq bin Hasrudin said...

cik pika, oh kawan tu study ump jugak ke..? sape die?

ekyn, ok2 takpe...hehehe