Tuesday, December 6, 2011

Cerita lawak

Puas aku tunggu komen ke dua ratus. Ayam mati hidup semula pun takkan terjadi rasanya. Jadi aku update jugalah demi negara tercinta. Sebagai hadiahnya lama tak update blog, hari ini aku nak cerita lawak. Pasti kelakar gilalah lawak ni hehehehehe.

Alkisahnya aku ada seorang pensyarah yang sangat garang. Tahap kegarangannya aku rasa mengalahkan harimau kumbang. Memang sungguh garangnyaa pun. Sesiapa pun tak berani nak bercakap kalau dia tengah mengajarnya pun.

Suatu hari ada seorang pelajar yang lama tak datang kelas dia datang kelas. Dia pun macam bengong-bengong sikit lah sebab tak tahu sebelum ni belajar apa. Lepas tu duduk depan pula tu. Berani sungguh dia.

Tiba-tiba pensyarah yang garang tu suruh dia test program. Ada lah caranya nak test, kena 'ping' suatu nombor dan enter. Jadi budak tu pun gelabah lah nak 'ping'. Nasib baik mula-mula pensyarah tu ajar macam mana nak buat.

Tiba-tiba lagi sekali pensyarah nak test program. Budak itu pun gelabah balik. Kali ni pensyarah tak ajar dah. Dia pun 'ping', tapi dia 'ping' salah nombor pula. Maka tak jadi. Pensyarah menunggu dia 'ping'. Pada masa tu pula komputer dia 'hang' pula. Maka bertambah lah gelabah dia. Padahal sekejap saja, tapi jadi lama. Dia tekan tekan papan kekunci tetapi tidak boleh. Tekan sana tekan sini juga tak boleh. Dia pun pangkah. Terus pensyarah kata, okay dah siap.

Maka selamatlah dia. Tetapi aku tengok lah muka dia sikit, aku tengok dah pucat dah muka dia. Padahal tak 'ping' pun pensyarah kata dah 'ping'. Itulah orang kata, untung ayam nampak di kaki. Jadi budak itu bernasib baik seperti kaki ayam pada hari itu.

Jadi apa yang lawaknya? Muka dia masa tu memang lawak. Dia punya gelabah tuu. Kalah ayam berak kapur.

Itulah cerita yang lawak aku nak cerita. Lawak tak? Okay kalau tak lawak takpelah.

5 comments:

.sweet-ants. said...

lagi lawak kalau ko yg gelabah aym tu..kihkihh

hanaahmad said...

hahahahahahhaahhahah! *buat-buat gelak boleh? keh3

rafiq said...

sweet, bila bace aku balik aku macam nak komen je, " tak lawak langsung! " haha

hana, ceh penat aku buat lawak tau..! tapi tak lawak nya pun.. kakaka

K2r~90 said...

krik krik krik .. (bunyi cengkerik) bahaha

rafiq said...

hahaha.. ngeng