Friday, March 4, 2011

Macam tak percaya

Last aku update blog = 03/12/2010.
Hari ini = 04/03/2011.

Cukup tiga bulan aku biarkan blog ini bersawang.
Jika blog ini sebuah pokok cili mungkin sudah ambil buah cili untuk dimasak ayam goreng berlada (feveret aku).

Aku sudah lupa apa format menulis blog. Jadi tulis sahaja mengikut sukahatiaku.
Tiga bulan dulu aku memang teringin untuk update blog. Tapi apakan daya, pelbagai halangan datang yang membuatkan aku tidak dapat update. Kerja, kerja, kerja. Sentiasa sibuk.

Ye ye memang aku mengaku admit lah kan orang lain pun sibuk jugak, kerja jugak, tapi tetap boleh update blog kan. Tapi kerja aku ni lain macam sikit. Tiada masa untuk update. Bayangkanlah bangun pagi pukul 6 pagi, siap-siap solat, makan-makan sudah pukul 8 pagi. Lepas tu terus masuk kerja. Rehat kejap solat zuhur dan makan. Sambung balik kerja. Balik kerja pukul 5 petang. Mandi-mandi siap solat asar. Bersukan sampai dekat magrib. Solat magrib dan isyak lepas tu makan-makan sudah pukul 10. Lepas tu terus tidur. Tengok mana ada masa berinternet dalam jadual aku.

Tapi setelah tiga bulan berlalu. Setelah bermacam-macam kerja aku kerja. Akhirnya sekarang sudah mempunyai masa untuk update. Aku sudah tidak bekerja sibuk-sibuk. Sekarang kerja rilak rilak sahaja. (rilak bermaksud relax). Aku bersyukur. Akhirnya dapat juga aku update setelah sekian lama.

Dan sekarang aku sudah mendapat kerja baru.
Maybe mungkin tiga bulan lagi aku akan update blog lagi.
Doa-doakan.
Sekian.

10 comments:

Misshy Innz said...

tah kenapa dua tiga lalu aku asik bukak blog ko .
upenye petanda ko akan update .

.rafiq. said...

tandenye kau rindu la tu. aishhh

vidadarisakura said...

eleh.

oranglidi said...

hahhaa. lama xdgr cerita. keje ape smpai sibuk kalah pak imam ni?

sebuah pokok cili? cis.

.rafiq. said...

makcik vi, hai org tua.

oranglidi, keje tanam2 ubi tak perlu dibaja.

minta maaf ye sy tk pegi sekolah.

oranglidi said...

haha. apdet la woi..

rafiq said...

jap la. aku tengah makan ni

oranglidi said...

cis. 2 hari ko makan.

rafiq said...

ha baru siap minum air.

MuhD NoR AzyM said...

Dasyat. Dpt kerja baru terus tak update blog. Hehe.