Friday, September 24, 2010

Bercakap mengenai jodoh

Dalam kesamaran waktu ini. Aku tiba-tiba mahu update blog. Sudah hampir seribu tahun aku tidak update. Sukahati aku saja tidak mahu update.

Sebenarnya ekceli aku tidak tahu mahu tulis apa. Bila aku sudah mentionkan aku tiba-tiba mahu update blog, maknanya aku tiada idea mahu tulis. Jadi mengarut sahajalah disini.

Selalunya mengarut dikaitkan dengan imaginasi seseorang. Aku selalu berimaginasi ingin berkahwin dengan rozita che wan. Okay rasanya tak perlu sebut nama. Aku sebenarnya berimaginasi ingin berkahwin dengan janda. Tidak kira kaya atau tidak miskin.

Jadi aku selalu meluahkan hasrat aku untuk mencari janda-janda yang kaya dan bergetah. Tetapi ramai yang menolak cadangan aku dengan berkata, "hey punya banyak gadis, janda jugak kau cari."

Lalu aku membalas, "kau ni bagi lah semangat sikit. takpun bagi duit raya. sedap sikit aku mendengarnya."

Ramai orang pelik kenapa aku suka mencari janda. Ini antara 2 sebab pilihan aku memilih janda dan mungkin akan jadi pilihan lelaki juga.

Pertama, janda sudah tentu mempunyai pengalaman dalam bidang memasak. Semua lelaki sangat suka jika isteri tahu memasak seperti janda. Bagi sesetengah gadis pasti tidak tahu memasak. Pasti suami akan letih kerana perlu memarahi mereka dahulu sehingga pandai memasak.

Yang kedua, janda mempunyai pengalaman dalam mendayung sampan. Suami yang suka berkelah pasti akan membawa isteri mereka mendayung sampan ke pulau indah. Jadi janda yang sudah pandai mendayung pasti akan melancarkan perjalanan mereka ke pulau tersebut.

Okay itu antara 2 sebab. Sebab-sebab lain sebenarnya banyak lagi. Tapi aku malas nak fikir. Ini saja yang terlintas sekarang.

Jika mahu dikaitkan dengan imaginasi aku dan impian aku. Sebenarnya tidak mustahil. Imaginasi akan menjadi realiti. Impian akan jadi kenyataan. Cuma yang aku perlukan sekarang ini adalah sokongan.

Jadi sesiapa mahu sokong aku memilih janda sebagai isteri?

14 comments:

nurain said...

euwww~

pape pon jodoh ditangan tuhan.but fyi, gadis skang dah x macam dlu la wei.masak memasak jadi kegemaran kot!

crazy_labelle said...

janda jugak dah ade banyak pengalaman hidup... ko xley nak menipu mcm biasa... lg satu die mesti nak lelaki yang hebat also, kalo x xkan die bercerai kan?

~nEeYsA~ said...

skong x skong,itu plihan tuan empunya bdn..hehe...
kalau dh jdoh,x ke mna juge..:)

mier@merr said...

pertama : kalau janda tu ditinggalkn suami sbb tak pandai masak cane lak?

kedua : ala... zaman skang.. gadis2 pun blaja teori mendayung... tinggal nak praktik je..he~

.rafiq. said...

nurain: setakat masak air boleh la. ataupun sebelum bersanding baru nak praktis2 masak.

crazy: eh tak elok menipu2 ni. tak baik. mak kita marah. haha

neeysa: ko doa la aku cepat dpt jodoh.haha

mier: ni sorang gadis yang tk puas hati.haha. dah kne tinggal suami mesti nyesal pastu dh pndai masak dh.hehe.

haha gadis mendayung tak cukup expert.haha

lea said...

saya! saya!

janda pun ok kalo dah jodoh :)

vidadarisakura said...

apa kaitan mendayung? sepak ko karang.

.rafiq. said...

lea: yeah. i likee! hehe

vivi: kau paling memahami. haha

A+z+i+E = AziE said...

aku janda.*smbil kenyit mata*

.rafiq. said...

hai azie. kenyit mata dua kali. (senyum)

Liquid said...

perghh... mendayung sampan ke pulau indah..?!! mcm besh jek hahaha

.rafiq. said...

best2. tu janda paling terbest sekali.haha

cik helena said...

kenapa poyo sangat!hahahaha gile.

.rafiq. said...

ish. orang kata poyo ni hensem.