Friday, March 19, 2010

Softbol psmza


Hari tu wa pergi Melaka bhai. Wa pergi dengan sek awok-awok kite untuk bermain softbol. Hey lu ingat wa tak boleh pukul ke bhai. Bagi wa kayu softbol tengok wa boleh pukul tak. Kalau tak pukul angin, wa pukul udara. Itu saja kemungkinan wa boleh cakap dekat lu.

Entri kali ini mungkin wa tak banyak cakap. Bak kata kawan wa, " gambar boleh menceritakan segala-galanya. " So wa rasa lebih baik wa tunjuk gambar-gambar wa masa di Melaka dekat lu. Pandai-pandai la lu letak caption sendiri.


Wah lu ingat senang-senang nak letak caption sendiri? Minta maaf la bhai. Wa saja pancing lu. Jangan harap wa nak bagi lu letak caption sesuka hati lu. Gambar atas ni waktu wa ngan geng wa tengah mengorat awek yang lalu lalang. Belum lawan lagi ni. Baru bersedia untuk upacara perasmian.




Ini pula masa wa mahu test badan wa perkasa tidak. Wa hentak kayu tu dekat badan wa sampai senak. Itu yang pejam mata wa tu.




Okay ni team softbol psmza (lelaki). Lu tak tau psmza? Politeknik Sultan Mizan Zainal Abidin. Nak senang ingat lu cakap je poli agong.




Ada gaya macam kaki pukul tak? Wa tak pukul perempuan, wa pukul hati perempuan. Haha. hak tui.




Tengok sempat lagi pergi bandar Melaka sebab lepas separuh akhir. Sampai jugak wa dekat menara taming sari. Bukan senang nak senang. Bukan susah nak susah bhai.




Ni la pensyarah yang banyak tolong wa. Dia jugak la pengiring team softbol poli wa. We lap u la cik fit. keh3




Sebelah wa tu adalah salah sorang peminat wa. Wa buat muka sambil cakap, 'no komen' saja.




Masa ni wa dah habis main. Tengok final match poli port dickson lawan poli shah alam sambil bergambar ala-ala la tok kena ketok.




Ini juga peminat wa. Tapi dia lebih meminati wa dari meminati rosham nor. Jadi wa buat kesimpulan wa lebih femes dari rosham nor.




Yang ni wa pelik. Macamana gambar wa boleh masuk dalam ni. Wa macam kena rasuk sekejap.




Ni playboy-playboy softbol poli wa yang lelaki. Lu kalau berkenan cakap dengan wa. Nanti wa rekemen.




Ni pun sama. Lu tengok masing-masing muka nak cover single. Padahal playboy. Haha padan muka korang.




Ha yang ni baru single. Masa ini kitorang baru dapat medal. Dapat tempat ke-4 dari 20 poli yang main. Kembang buntut, hidung, telinga pun semua kembang.




Gambar ni wa tak puas hati. Siapalah tukang ambil gambar ni. Badan wa nampak separuh saja. Mesti tukang ambil gambar jeles dengan wa sebab wa comel daripada dia.




Team softbol perempuan. Tengok lah muka masing-masing soft aja macam soflan dari jauh. Padahal dari dekat penuh jururawat. kah3




Wa sayang medal wa. Lu tak puas hati? Meh sini wa flying kick.




Okay sampai sini dulu wa tunjuk gambar-gambar. Wa pun dah penat nak fikir caption apa nak letak dekat gambar last ni. Wa nak letak wa paling comel takut cik fit terasa, so wa letak la wa paling comel antara jejaka dalam ni. keh3


Okay la bro-bro dan sis-sis semua. Wa reverse diri dulu. Kalau lu rasa rumah lu banyak nyamuk lu bagitau wa. Biar wa pukul dengan kayu softbol.

Chow!

12 comments:

helena's said...

kurus jek..semua..kurus sangat..haha

.rafiq. said...

kurus diluar. gemok didalam. kah3

chokio_nia said...

gle ramai peminat ko..br nak minat..tapi tapelah...tak jadi..hahaha

btw congrates owh sbb menang..

.rafiq. said...

no komen. haha

tenkiu2. bangge*

Liquid said...

bro bekas poli gua menang x.? (poli shah alam)

.rafiq. said...

tk pyh ckp la. naib johan bhai

oranglidi said...

macam siot caption lu. awek bagai. mehla lawan wa skali. wa guna stick hoki maen softbol. kadang-kadang wa baling je kayu hoki kat peminat2 macam awek2 tu. tanda sayang katakan.

tapi cikgu wa penah bilang, "softball itu maknanya bola lembut. lembut itu sikap perempuan.. bagus budak laki maen softbol sebab boleh dijadikan suami yang lembah lembut."

.rafiq. said...

OL: peh gile kejam lu. lu bling kyu oki dekat awek tu? tak cedera ke kepala die?

tapi cikgu wa jugak pesan, ballsoft maknanya lembut bola. bola itu sikap lelaki.. bagus budak perempuan maen ballsoft sebab boleh dijadikan isteri yang kaki bola..

keh3;p

✿bieyra dhamira✿ said...

huhu..sampai itam kulit jadinyee...huhu

.rafiq. said...

ko pnh tgk aku putih ke? kih3

DdStudio said...

bhai.. lu mmg plg chomel pon.. ignore jek cik fit tuh.. die dh ade klas tsendiri.. huahua..

Anonymous said...

MANE ACI!!! aku un nak maen gak sofball!! tp de dlm senarai lak!! adess..