Tuesday, January 26, 2010

Kalau rahsia mesti lagi syok kan?

De.

Lu pernah dengar satu pepatah ni. Sedangkan batu boleh berlekuk kalau terkena air. Inikan pula kura-kura. Pasti kura-kura boleh berenang bukan.

Sebenarnya wa teringat zaman sekolah-sekolah lu. Itulah wa cakap kita semua rock memang ada hati batu sikit. Tapi hati pun boleh lembut juga. Macam batu terkena air. Hati wa pun boleh lembut juga sampai wa boleh rindu masa tingkatan-tingkatan dulu.

Wa masa sekolah dulu jangan terkejut lah kalau wa cakap wa pengawas sekolah. Wa memang pengawas sekolah. Wa ingat pengawas memang seronok gila. Rupanya lebih dari seronok. Wa boleh bertugas menjaga sekolah. Wa paling suka bertugas waktu perhimpunan sekolah. Budak-budak beratur dekat astaka, wa bertugas jaga pintu pagar belakang.

Masa rehat wa tak suka sangat. Wa kena jaga budak beratur nak beli makanan. Dapat budak-budak yang tak faham bahasa memang susah wa nak control. Jalan keluar diorang nak buat jalan masuk. Bila wa tak perasan mula lah nak lalu celah ketiak wa. Wa tau lah masa sekolah wa dah pandai pakai deodorant. Nak ambik bau sebelum makan lah tu.

Tapi wa ada satu tragedi. Wa penah datang sekali lambat. Okay-okay sebenarnya banyak kali juga lambat. Tapi satu hari tu wa lambat. Cikgu disiplin wa ada pulak jaga pintu pagar. Wa dah tak boleh lari lagi. Wa ingat nak buat-buat lah macam jaga pagar. Tapi tak boleh sebab wa galas beg sekolah. So wa tak berjaya nak buat helah. Cikgu disiplin wa dah bengang gila dekat wa sebab wa pengawas tapi datang lambat macam budak lain jugak.

Last-last pengawas lain semua gembira bila nak habis sekolah dapat sijil pengawas. Tapi wa tak dapat. Sampai sekarang mak bapak wa tak tau. Wa nak rahsia je perkara ni. Macam syah rukh khan kata,

" SESUATU KALAU DILAKUKAN DENGAN RAHSIA PASTI LEBIH BESAR NIKMATNYA"

Kalau lu tak paham lu pk lah sendiri sampai lu paham. Dah lewat ni. Wa nak pergi kelas esok. Gerak lu de.

12 comments:

nadia :) said...

de de de.
muka brutal dalam hati ada taman de

.rafiq. said...

wa rockers mane boleh nangis de. haha

vidadarisakura said...

malas la mau pikir.hee

.rafiq. said...

semua ko malas. tak tau ape yang rajin. haha

helena's said...

saya pun pengawas jugak!hahaah

I n n z said...

game untuk anda. i paksa u buat oke. hehe.. :)

.rafiq. said...

helena: best kan jadi pengawas?

innz: aku tak minat main game ni. buang tenaga. haha

ngesngos said...

kau pengawas yg pakai baju ijau kan?such a skola sungai marong

oranglidi said...

wat de hel weh. wa anti pengawas.

"Lu pernah dengar satu pepatah ni. Sedangkan batu boleh berlekuk kalau terkena air. Inikan pula kura-kura. Pasti kura-kura boleh berenang bukan."

-brader, lu dah abiskan masa wa baca dengan menatang intro kurang asam ni. cis.

oranglidi said...

rockers memang hati bunge de..

sebab tu ada lagu samudera 'salam sejahtera'

.rafiq. said...

ngengos: entah warna apa. aku dah lupa. haha

oranglidi: wa tak pandai buat intro. ah lu kan banyak masa terluang.

bnyak lagi lagu lain. lu minat samudera ye de. wa kasi bila diburu kenangan. kenangan de.

lin said...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,色情,080苗栗人聊天室,免費a片,視訊美女