Wednesday, February 25, 2009

ade brani ka?



Selamat Datang ke Kedai Burger AKu!!
Kepada Semua Penduduk Bandar Seri Marong.
Diumumkan bahawa satu kedai baru telah dibuka di hadapan court badminton.
Ianya terletak berdekatan KSM (krt sungai marong).
Anda diminta membeli buger di situ walaupun anda tidak berkeinginan mahu makan beger.
INi kerana anda boleh membeli sambil menderma kepada tabung HMA (hak milik aku).haha.
Untuk pengetahuan anda, kedai tersebut dibuka pada setiap hari bermula pukul 9.30 malam sehingga 11.00 malam.
Waktu adalah sangat terhad.
Anda perlu segera datang ke kedai kami kerana kami tidak akan melayan anda selepas kami tutup kedai.cmne nk lyn x?
Harge sangat berpatutan dan tidak boleh dirunding. Anda perlu membayar sebagaimana yang telah ditetapkan.paham?
Jemputlah beramai2 ke Kedai BUrger aku!!

~makan beger anda jadi sihat dan kuat~haha

Monday, February 23, 2009

coxial cabel



ni la dikatekan kerja.
kali ni aku nk tunjuk seniri tempat aku kerja.
sila lihat gamba di atas lagi sekali.
ade meje ade kusi.
ni la tempat nye.
tempat aku lpak ari2.
tempat aku temenong ari2.
tegelak sorg2 mahupon berdua ari2.
n perhatikan ade laptop
tempat aku on9 ari.hehe.
stat dpd bulan 1 ri 2 ag.
ni da dekat 2 bulan da kt cni.
ah ha.
akhirnye bulan 3 akan muncul x lame lg.
ya.aku gembira.
gembira kerana akan bertukar ke unit lain masuk bulan 3 ni.
aku xkan lpak cni da.
aku akan tinggalkan tempat ni.
haha.
hapy.

Thursday, February 19, 2009

baik hati

yaa hari ini nampaknye kebosanan dapat dikurangkan.
aku bersama-sama 3 orang lagi pekerja kepada ayahbon telah
pergi melawat stesen kami di Bukit Tinggi. Aku tidak kisah langsung dengan kerja di sana kerana kerja amat mudah dan kacang sekali, tetapi apa yang menggembirakan aku ialah jarak perjalanan yang aku lalui. Situasi stesen yang agak jauh dari tempat kerjaku menyebabkan masa perjalanan kami agak lama dan aku sangat menikmatinya kerana tidak terperuk di dalam pejabat dan mengadap muke 'beliau'.

Kami bertolak pagi dalam pukul 9 gitu. Singgah minom teh lu kat zubaidah (men bantai je name kedai 2). Aku lepak2 je. Pastu grak pas minom kul 9.30. Puas la aku pandang kiri kanan tengok kehijauan fauna. Kami ikut jalan lama sebab mengurangkan rasa panas dan mengurangkan kos.sebab tol la. Sampai kt bukit tinggi kul 10 suku camtuh.

Sampai2 aku pon tengok la alatan2 yang ade kt situ. mem
ang membosankan gak sebenanye sebab same je ngan alatan kt tempat aku. tp aku berjaya menghasilkan beberapa kepingan seperti dibawah.hehe.
ini dipanggil enjin kapal.walaupun bukan enjin kapal.huhu



ini ialah antara peralatan canggih yang terdapat di tempat kerjaku.hah.muke senget.

aku mengharapkan lebih banyak lawatan lagi selepas ini. biar ke hujung dunia, janji tidak mengadap 'beliau'.haha.


Wednesday, February 18, 2009

apehal la


hari semakin hari.
aku terasa semakin bosan ngan kerja ni.
ari2 ngadap bende same.
ari2 ngadap orang same.
nek tensen aku.
tp ape nk wat.
aku da ditugaskan kt cni.
aku kne ade kt cni sampai la masenya nanti.
skg aku hanye perlu bersaba dan terus bersaba untuk habiskan sisa2 waktu kt cni.cis.
fedup tol ngan bpak ko bon.huh.
aku nk blah cepat2 dari unit ni.
bulan depan bermula kt unit baru.
baru syok.huhu

Tuesday, February 17, 2009

baring ke boring?

List 8 random facts about yourself and tag 8 people.

  1. saya orang melayu.sejati.haha
  2. saya orang islam.
  3. suke berjalan dan berjalan.
  4. suke bekerja.pagi petang malam ialah kerja.
  5. seorang yang pemalu.
  6. seorang pendiam.
  7. mempunyai kenderaan bermotor iaitu motor.
  8. mempunyai alatan elektronik iaitu nokia clasicku.
8 people tagged;
kamu.
kamu.
kamu.
kamu.
kamu.
kamu.
kamu.
dan cis.kamu.

You;

First name: muhammad.
Name you wish you had:yup.muhammad.
Birthday: 27aug.
Time of birth: 11am.

Appearance;
How tall are you: 172cm.
Wish you were taller: saya ingin taf.haha.
Eye color: dark brown.see?anak melayu.
Short or long hair: panjang kot.ampir mencecah bahu.

This or that;
Pepsi or coke: xbleh.boikot.huhuh.
Rap or rock: rock!!yargghh!
Relationship or one night stand: one night stand.jual beger.haha.
Love or money: money.har2
Country or city: country.
Friends or family: friends n famili

Misc;
Favourite song: titian hasrat
Favourite singer: vokalis samudera.hehe
Do you play any sports: ya.carom.huhu

Thursday, February 12, 2009

gigih


ya memancing. kami sangat gemar memancing!
memancing ialah kami.
setiap mase yang terluang pasti akan dihabiskan sesedapnya dengan memancing.haha.
time ni ari sabtu, ari paling besh untuk memancing sebab x keje.
so bleh la aku memancing sampai petang.
aku gerak dalam kul 3.
pastu blah dalam kul 5.
pastu malam aku sambung blik stat kul 11 sampai kul 3.
hah memang sedap dapat mancing cmnih.
tapi lagi syok kalau camping.
memancing dari malam sampai pagi, pastu bakar ikan trus kt situ.
peh. syok gile.
aku penah wat skali je camping ngan rakan2 sesewel aku.
aku memang nak wat lagi kalau ade mase free.
skg aktiviti aku memang terhad sebab aku x banyak mase disebabkan aku kerja.sit.
ari sabtu ahad jela ade free, itupun x tentu ag.huh.
bulan 3 ni ade cuti.
leh la aku wat camping. mitak2 jdik.fuh2.


Monday, February 9, 2009

nosmoking


Arghh!!

rokok3. x abes rokok.
asal ade duit sket, bli rokok.
asal xde duit, bli rokok gak.
ade je pot nk korek duit sbb nk bli natang tuh.
bleh kate shari aku abehkan 4-5ringgit tuk skotak rokok.
2 baru shari, klu aku kire2 blik sbulan ade la dlm 150ringgit.
2 baru skotak shari, klu ade function 2kotak mesti spare punye.
2 baru sekotak 4-5ringgit, klu tekak aku nk rokok mhl mahu cecah 7-8 ringgit.
dalam sebulan xtaw lah brape byk aku da abehkan nk bli mende neh.
aku dah la keje x begaji.
mane nk dtg duitnye.
ahhh.
aku da betekad.
aku da nekad.
AKU NAK BENTI MEROKOK!!
korang nk taw aku da bli chewing gum tuk kurangkan ketagihan.
harge die, seketul seringgit.
aku bli spapan 15ringgit.
ade ag ubt len, tp mhl sgt la.
bgush katenye tp arge cecah 60ringgit.
bajet aku pon xde time 2.
last2 aku bli je a chewing gum 2.
aku arap aku berjaye kali ni sb da byk kali aku try tp x behasil.
korang doa2kan la aku ek?

Thursday, February 5, 2009

pc fair

amacam?

ok x?

x pasti a harge ni.

murah ke mhl.

penyelia aku yang punye ni. aku rembat je.





Wednesday, February 4, 2009

aku itam


hai kamu semua.

terima kasih kerana sudi membuka blog yang kacak ini.
saya sangat menghargainya.


terima kasih sekali lagi.