Tuesday, September 15, 2009

Pencarian jejaka paling kacak sudah bermula

Semalam geng gagak hitam telah pergi berbuka puasa di Kemaman, Terengganu. Lokasi ialah A&W. Aku tidak mahu cakap banyak hari ini. Kamu layan sahaja gambar-gambar di bawah.

Okay sebenarnya ini gambar sebelum bertolak ke restoran A&w. Kereta di belakang adalah kereta yang kami naiki. Gambar ini semasa hendak membuat penggambaran. Heh heh heh bajet artis nak bergambar lah bagai. Belum mahu bertolak ke Kemaman lagi ni. Nanti aku ceritakan pasal penggambaran.


Ini adalah kawan aku. Nama dia Naqib. Kamu boleh panggil dia ahchong sebab dia suka mengechong. "Agak-agak korang kenapa makanan tak sampai lagi ni?"-tanya ahchong.


Ini pula Abdullah Fahmi. Panggil saja warak. Dia tengah menahan lapar kerana menunggu makanan agak lama. "Jangan sampai aku makan meja ni kang"-kata Warak.


Dan ini Muhammad Shafiq. Boleh panggil sabun. Tapi bukan sabun mandian okay. Dia ialah tuan punya kereta yang kami tunggang. Eh eh kami tumpang. "Okay boleh berbuka korek hidung sekarang."-pelawa sabun.


Dan seterusnya Muhammad Asri. Panggilannya ialah Mat Kepong. Kalau makanan lambat memang beginilah reaksi dia. "Aku bengang tahap arnab biru betul lah makanan tak sampai lagi ni"


Dan yang terakhir ialah Muhammad Rafiq. Ada orang panggil dia kojack. Kamu boleh panggil apa sahaja tetapi mesti ada kaitan dengan dia. Dia juga terpaksa bersabar menunggu makanan yang belum kunjung tiba. "Cuba kau ambil gambar aku. Nak jadi model jap." heh heh heh.



Kami dapat nombor 12 sama dengan rumah sewa rumah wangi kami. Jangan percaya sangat dengan wajah-wajah ini. Ini sebenarnya wajah berlakon kerana terpaksa senyum walaupun dalam hati dah tak sabar-sabar sebab makanan lambat sangat sampai.


Okay akhirnya makanan dah sampai dan sesuai dengan waktu maghrib. Geng gagak hitam akhirnya keluar di depan A&W. Tak makan dekat dalam sebab dah penuh. Dah boleh berbuka sekarang. Sume dah tak endahkan cameraman sebab makanan lebih penting dari segala-galanya.

Okay dah dah. Boleh aku nak tidur hujan-hujan ni?








p/s: geng gagak hitam diambil sempena terlintas dari otak sekarang ni. Takde la gagak mana pun.

23 comments:

{lumut} said...

tak nyatakan status..

mcm mana aku nak pilih..
haha..

sian nerlapar ye gagak hitam.
isk

misz benida said...

gagak hitam..
mcm lgu kcing htam bterswet la..
hhahaha..
kcian jdik org bujang ni kan..
bkak pose pon mkn fstfood..

Anis Mohd said...

berbuka mkn nasi la best .
kalo stkt mkn fastfood..
mmg fast la lapo balik.

.rafiq. said...

aiseh lupa nak bagitau. semuanya masih duda.haha

misz benida: kami memang sweet2. time kasih.haha. kau tau kan. jadi cepat sedekah kan lauk ke rumah kami.huhuk

.rafiq. said...

anis mohd: betul2. baru habis makan 2minit dah lapa balik macam nak makan plastik coney dog.haha

oranglidi said...

beberapa post skarang, sejak lu lame x brblog haritu menampakkan kelainan sungguh. dulu identiti dirahsiakan. hehe..

skarang baguihla. snang sikit nak tegur atau pun nak hoi2 kalu wa balik tengganu esok lusa.

cis. mane satu paling kacak? wa pilih kojack lah.

:: Cikgu Wiween :: said...

ahahah ada2 aje muhammad rafiq nih. arnab biru laa. geng gagak hitam laa. Yg mana satu farouknya?? gagagag

.rafiq. said...

oranglidi: kan aku dah bagitau aku sudah berterus trang sekarng.heh heh heh
hah tu yang penting. ajak makan sekali mesti aku setuju.heh heh heh
wah pilih kojack walau pun tak kacak? time kasih time kasih. heh heh heh.
ai brape banyak heh heh daaaa.

cikgu wiween: farouk? yang mane ni? farouk husin ke? selamat hari raye cikgu. heh heh heh.

imHepPie said...

jejaka kacak???hohh aku suka pencarian cenggini muahaha

nurain said...

aku nak yg warak tu..

nak

nak


ok.nampak desperate

syed mohamed bin syed hassan (jen) said...

eh..eh...wa nak ajak lu mai santai2 kat blog gua..hehe..=)

.rafiq. said...

imHeppie: ok boleh sekarang.

nurain: yeah kita dah ada pemenang.hahaha

syed mohamed bin syed hassan(jen): tenkiu2. tenkiu sebab bersantai jap kat blog wa.

Iqakiko said...

geng gagak hitam..kt skolah geng ak pnah diberi name ni..sempena bljr 'the dead crow' pd tahun itu..ak xingt ble tah..

.rafiq. said...

iqakiko: mesti geng sasterawanita ni kan?haha

SwEeTFoResT said...

gagak itam??hehehe..naseb bek sweet da de..kalu x..nak gak sebat sorunk..huhuhu =P

Razman said...

aweks2 xde ke? aku nak pilih gak..

:: Cikgu Wiween :: said...

ahaksss kata geng gagak itam. Geng gagak hitam kan ade nama farouk sorg .haaa kantoiiii.. tatau ek?? :p

.rafiq. said...

sweeforest: eh kalau dah ade tak boleh nanti perang dunia ke 18 jadi.haha

razman: i jadi pempuan boley?hahahaha

cikgu wiween: hehe sebena tak tau pun geng gagak hitam dari mane. men petik je ari tu.haha

Eireen Camelia said...

aku nampak pekataan 'i luv a&w' kat gambo2 tu.. gile gayy lah..

oranglidi said...

jangan heh banyak2 sangat.

FuzZ said...

ahh...muke xle bla.kim slm asri.hahah.nak viva putih tuh plis

.rafiq. said...

eireen: dia buat konon2 semua orang tak boleh tinggalkan dia lah tu.

oranglidi: okay bos.heh heh heh. eh tersilap. sori bos.haha

fuzz: okay nanti aku sampaikan. kau ingat ni lelongan kereta terpakai ke?haha

eKyN said...

cam best je haha..