Monday, September 14, 2009

mat rempit paling skema di dunia

Pagi yang indah ini memang dah jadi tidak indah bila sesuatu yang berlaku di luar dugaan kita. Aku bangun-bangun pergi kelas dengan semangat nak belajar. Lepas dah habis kelas aku pun balik rumah dengan semangat nak mem blog.

Tapi tapi.

Aku ni dah lah bukan mat rempit. Bukan boleh sangat tak ikut peraturan jalan raya ni. Kalau melanggar lampu isyarat tu pernah lah juga. Itupun waktu malam sahaja semasa tiada kenderaan lalu lalang.

Kamu bayangkan (ok tak perlu bayang sebenarnya cuma dengar sahaja) aku semasa hendak balik ke rumah selepas kelas. Aku pergi ke parking lot untuk menaiki motor pulang ke rumah. Bila aku nak sarung helmet dekat kepala tiba-tiba aku rasa macam jelas sahaja dunia ini.

Tiba-tiba rakanku bersuara,

" WEH VISOR KAU MANE?" (visor adalah cermin pelindung bagi topi keledar)

"EH HAAH LAH"

"VISOR KAU KENA REMBAT.HAHAHA"

"CIS SIAPA YANG MEREMBAT DI BULAN-BULAN PUASA INI"

Kalau ikut hati memang aku dah maki-maki dalam hati dekat pencuri. Tapi mengenangkan bulan puasa. Aku cuba tahan dan memaafkan pencuri visor. Patut ke?

Tapi aku memang tak boleh la kalau takde cermin pelindung tu. Baik aku tak pakai topi keledar daripada pakai topi tanpa visor. Biarlah langgar undang-undang pun.

18 comments:

n a r d indie winkie said...

takde visor mcm apek bawak moto jek. hehe..

Pu3 said...

haha..kalo helmet xde visor tu,apa kata try sarong skali ngan goggles..mcm kiut jek..ala2 crazy frog tu ha..haha ;)

Iqakiko said...

visor pn mahu curi..alahai pncuri zmn skrg..

.rafiq. said...

nard indie winkie: apek jual sayo ek? cis.

pu3: aku tak reti nak wat bunyi peet peet pettt lah.

iqakiko: tau takpe. geram gila rasa nak makan sotong je.

imHepPie said...

tuko la..pakai tali pinggang kledar

{lumut} said...

pehal lak die curik visor ko??xkan nak buat alas kuih raye kot..

hehe...alhamdulillah kamu smp rumah dgn slamatnye..

i'm bello said...

haha. cite pasal helmet aku ade kisah gak.

aku punye helmet kene curik, pastu aku tahan mamat mane ntah, mintak die tolong curikkan helmet untuk aku satu sb aku takde helmet nak blk umah. kedai sume dah tutup sb dah kol10 malam.

haha

.rafiq. said...

imHeppie: nanti polis tanye jawab ape? bagi saman kelendar?

lumut: tah nak makan kot. tak puase agak nya.

im bello: kirenya kau jadi pencuri sebab kau dicuri la ni? memang jahat.

oranglidi said...

baik lu naek kuda daripada naek motor x pakai helmet.

hehe.

niEna hailani said...

visor?? yg ade kaler jernih or itam tue kn???

urmmmm... myb org yg ambik tue pkir ko ade kereta kt umh...
jd kl die bek visor ko
mesti xde hal k???

heheeee

teori dlm keadaan x siht

SwEeTFoResT said...

hehehe..sian nye..sabo la keyh..
dorunk nieyh memang xptot tol.. visor pon nak rembat..ermmm maybe die xde wit la tu nak beli..hehe.. maap kan je la keyh..kire bersedekah la tuh.. ^__^

.rafiq. said...

orang lidi: kalau kuda aku risau dorang rembat kaki kuda aku pulak.haha

niena hailina: kau tengah mabuk ek?haha. aku ni miskin mane ade kete. motor pun buruk je.huhuk

sweetforest: iye2. aku dah sedekah la tu. aku tak cari pun sape rembat.isk isk

.rafiq. said...

*niena hailani

nadia :) said...

tak de visor boleh pakai cermin mata macam aku.
har har

vidadarisakura said...

bodo punya pencuri.baik dia rembat dengan motor ko sekali.baru kick.haha

.rafiq. said...

nadia: ah ah cermin makcik nak g picnic tu ek?haha

vidadarisakura: motor aku tak kisah sangat. masalahnya the problem is aku tumpang motor orang.

Eireen Camelia said...

hoh! bleh tahan cam cirit juge belog ini.. mau link terus ah takyah byk cakap ye tak. haha

.rafiq. said...

woi busuk lah cirit dekat sini. pergi tandas wanita lah!