Friday, May 22, 2009

Sebab dah jauh berjalan



Aku memang puas hati gila lah. Semalam aku pergi jj dekat klang. Pergi kat bandar botanic itu. (aku pelik kenapa nama dia botanic? macam minuman isotonic lah pulak).Sebenarnya lokasi dia dekat bukit tinggi. Siapa duduk sana atau dekat-dekat dengan klang mesti tahu lah dekat mana aku maksudkan ni.

PEH!


Best gila lah aku tengok syurga cinta semalam! Memang seronok gila lah cerita tu! Aku suka gila tengok. Rasa macam nak gila aku tengok! Gila lah!( Okay cuba kira berapa banyak perkataan gila dekat sini).
Aku nak cerita sikit lah dekat korang macam mana cerita dia. Sape yang tak tengok lagi cepat-cepat lah pergi tengok. Nanti tiket habis tak sempat nak tengok waktu pagi, kena tengok waktu petang. Waktu petang bukan sudah lewat? Maghrib tak boleh tengok sebab nak solat lagi. Ok ok cepat-cepat lah beli tiket sekarang.

Syurga cinta ni kisah kan seorang yang kaki mabuk / kaki botol / kaki busuk (awal asyaari) dicabar oleh rakannya untuk mengorat seorang perempuan bertudung / alim / baik (heliza). Awal ni pun buat la macam-macam nak pikat Heliza dengan bantuan budak kecik (Haziq) ni. Akhirnya dia dapat la si Heliza. Lepas pada sebulan dia kena la break dengan Heliza depan rakan dia sebab cabaran rakan dia. Dia tak sanggup tapi nak tunjuk dia pantang dicabar dia pun buat la jugak depan rakan dia tadi. Heliza pun tinggalkan dia sebab terasa dipermainkan. Last-last awal dapat balik Heliza lepas dah pujuk.


Okay itu je aku nak cerita. haha. Nanti cerita panjang-panjang tak best pulak. Korang tengok lah sendiri nanti okay!


Semalam aku pergi kedai telefon bimbit Digi dekat jj tu. Aku tanya dekat taukeh kedai (cina) tu ada tak topup celcom. Dia cakap takde. Lepas tu aku tanya lagi dekat mana kedai celcom dekat jj ni. Die cakap dekat sini takde kedai celcom. Aku agak terkejut tapi buat muka rilex dan sejuk (cool) sahaja.


Aku pusing-pusing dekat situ pastu aku jumpa kedai Celcom Blue. Taukeh kedai melayu.


...


Kau tengok la. Punya la tak nak tolong.

14 comments:

dLa said...

serius ke best weyh cte 2?

.kakijalan. said...

SERIUS! besh!hehe.
aku bagi 4bintang stengah!

ファラ 'aqila said...

pernah tgk thriller die..
mmg best..

Nuts said...

tgk wayang tak ajak.

camneh la???

+blacKangelz+ said...

wah..jelez nie ko da tgk!!
mest tgk sok..!!
hehehe..
smlm tgk nyte at d museum..xde ah syurga cinta kat tgv..
bengang jew..

misz benida said...

mc2 la ko ni...
tpi cter ko sal tokey cina 2 mnrik...

aku xnk tgok kt pnggung...
buang duet aku bli tket...
pe kte aku tgu cter 2 lme ckit,nti aku dwnload je la...
kan senang...
hahaha

FuzZ said...

kan?kan?
tgk wayang tak ajak...
cmneh la?
ok2..aku repeat ape kakak aku type..
lau bez,aku beli kt thilaga la..bes ckit tgk kt uma.

~nEeYsA~ said...

bez ke cte ni?
hmmm...
smpai 4 stgh bntg ko bgi..
hehe..
xpe2..yg pnting aku x sbr nk tgk wyg ngn adek bradek aku ni...
x tau g nk tgk cte ape..
hihi

.cEgu.dEQna. said...

haziq kowt yg bnyak idopkn cter tuh..;)

bee said...

waaaa...beshnye dpt tgk cte ni...kat sini x der pangung la..melepas la..lorh npe x cte sampai bess...bley b tau ending die caner...jgn lupe mik award lebah besar...

Nadhirah Zamrose said...

siotnye lak ai cine tu!
psl cite tu...ade ke kaki mabuk yg nk wanita baik n b'tudung?hrmmm

milimilo said...

banyak gila pekataan gila tapi aku tak eksaited gila nak pergi tengok cite gila..kalau ada orang gila yang nak bawak aku pergi menggila, mungkin aku pun akan jadi gila..haha..

aku rasa raya tahun ni mesti cite ni kua kat astro..

.kakijalan. said...

fara aqila: besh besh! dah tengok belum??

nuts: nak ajak guna burung merpati eh?

blackangle: ok ok tengok cepat! tgv takde syurga cinta? biar betol.

misz benida: kalau kau nak buat apa kat cina tu? nasib baik aku baik. cis. eh kau tak payah la beli tiket. cari orang sponsor. kan tak buang duit?heh.

fuzz: nak ajak guna burung merpati? ok aku repeat coment aku. kau nak ajak tak aku tengok kat umah kau?

neeysa: besh woh! baek kau ajak adek beradek n family kau tengok cite ni. konfem tak nyesal.

cekgu.deqna: betol2. klaka la budak kecik tuh.hehe

bee: emm datang klang tengok wayang.hehe. OK nanti aku grab okay.

nadhirah zamrose: aku tak timbulkan isu perkauman. tapi fikir sendiri lah kan. nama pun cerita. belakon je. realiti belum tentu lagi.

milomilo: wei gila!haha. kau minat cerita macam mane? aku paksa kau pegi tengok jugak.heh. nak tunggu kat astro ada la bjuta cerita baru dah keluar.

ファラ 'aqila said...

mek award ye..(,")