Wednesday, May 27, 2009

aku dengan kau tak banyak beza


Kau ingat kau dah berjaya la kalau kau pun macam tu!!???


Aku malas betul nak cerita pasal orang lain. Tapi aku bengang gila dengan seorang mamat ni. Aku taknak bagitau siapa dia tapi aku nak cerita mulut dia yang agak terlepas tu. Mungkin dia pun tak sedar yang dia dah keluarkan kata-kata yang boleh terasa kan orang macam aku yang berhati nurani ini.

Untuk pengetahuan kamu aku selalu online dekat pejabat aku. Tengah aku syok-syok baca blog kamu tiba-tiba ada sorang mamat ni sergah aku,

"KAU NI MENGADAP LAPTOP JE TAU! BILA NAK BERJAYA!?"

Sit!

Aku terdiam.

Tiba-tiba aku terasa bengang yang amat sangat. Dia memperkotak-katikkan tindakan aku. (ceh ayat sastera lah pulak) Kau ingat blog ini takde faedah langsung ke? Banyak benda kita boleh tahu. Ah. Lantak kau lah. Kau pun kerja macam tu. Kau ingat kau dah bagus sangat ke nak cakap macam tu? Kau patut cermin diri kau dulu. Kerja pun tak seberapa tapi nak rendah-rendah orang yang rendah macam aku ni.

Dah la aku malas nak cakap banyak-banyak pasal ni. Aku pun tak nak simpan benda ini jadi aku luahkan kat sini aje. Aku tahu dia memang takkan baca apa aku tulis ini. Jangan gaduh-gaduh okay.

Pantun hari ni:

MENGAKU DULANG PAKU SERPIH,
MENGATA ORANG DIA YANG LEBIH.

SEPANDAI-PANDAI TUPAI MELOMPAT,
AKHIRNYA PANDAI LAGI KATAK LOMPAT.

Sekian.

14 comments:

I_Hate_Lolipop said...

alah biasalah tu orang dengki.org bijak saja slalu diam.meaning dia x bijak. or maybe dia lembap IT.

biar je dia..dia bukan tuhan nak tentukan kejayaan kamu.teruskan blog tapi keje kat pjbat kamu jgn plak malas buat.

+MisZ NuRuL+ said...

ahahhaa sabo jep la ehh?:))
erkk,,keje pjabat??

kamu suda keje kahh?
ingatkn blaja ag....hua3 XD

FuzZ said...

a ah.die da keje.die da tua semenanya.
saba weh.bese la manusia.
die jeles,die tade laptop rabak cm lptop ko..
pasni die memekak lagi,ko suh lptop ko jadik transformers kasik hentak tengkuk die.

Bok said...

catfight.

oranglidi said...

lu pangkah je muka itu manusia dengan pisau.. hahah!

atyrah said...

hoho. pantun kau best r..

nadia :) said...

die nak suro ko ajar die buat blog.

.kakijalan. said...

i hate lolipop: memang aku dah agak. blog ni pun tah dia tau tak bende ape. ok ok taknak gelabah. thnx ek.

misz nurul: heheh sebona eh praktikal je. budak tu ingat aku dah keje ke ape.

fuzz: eh apesal name kau je mesti ak nak cakap ngotnget?haha

bok: ok die memang kucing. aku tak.heh

oranglidi: taknak lah. baik aku pangkah bank rakyat lagi bagos.

atyrah: kalau berani balas lah!heh

.kakijalan. said...

nadia: aku tak rasa camtu kot?

F A R Y N said...

cuba ko tanya dia..
nak penyepak or kena terajang?




p/s: kawen lari penat..kawen duduk jom!!

.kakijalan. said...

aku rasa die nak dua dua.
kawen terbang terbang lah lagi syok.
haha

~nEeYsA~ said...

xpe2...
sbr ekk kakijalan..
mnusia mmg byk rgm..
huh..
x terlyn..

.kakijalan. said...

aku bersabar la ni. kalau tidak aku dah baling dah kaki aku kat dia.heh

SwEeTFoResT said...

hehehe..sabar je la..
^_^