Monday, March 16, 2009

gerhana scar face

cerita ini hanyalah sebagai pengajaran. bukan menakut2kan pengidap sakit menyerang jantung (heart attack) atau pengidap kencing manis ataupun kamcing gigi. ok serius.

perjalanan bermula pada pukul 11 malam. selepas mengemas dan menutup kedai burgerku yang semakin popular itu, kami seramai tujuh orang bersiap sedia menerima arahan tuan!. OPPS SORI. tersasul. kami seramai tujuh orang bersiap sedia untuk mengeluarkan diri pada malam itu seperti hari kebiasaannya. pada mulanya kami merancang untuk bermain bola lisut. malangnya kami tidak mempunyai kayu besbol dan bola besbol serta kuih derayaki untuk dimakan. kami membatalkan niat kami untuk bermain bole lisut sebaliknya pergi ke cc untuk bermain apekejadah (counter strike)iaitu permainan polis entri.

setelah puas bermain, kami telah pergi minum dan makan untuk menghilangkan barang sedikit lapar dan dahaga rela berpayahan setianya ayahh.eh ternyanyi plak. baiklah untuk menghilangkan lapar dan dahaga kami pada malam itu. setelah hampir selesai makan, kamil (bukan name sebenar) mengajukan soalan kepada samad (bukan nama sebenar).

kamil: hai rakan. kita hendak kemana selepas ini?
samad: hai. saya fikir kita pergi ke kl amacam?
kamil: boleh juga. agak2nya dengan modal rm10 kita sampai tak ke sana?
samad: sampai kepala hot kau. separuh jalan pon tak lepas. tol je da bape hingget dol.

kami membatalkan rancangan ke kl. kami berasa sangat bosan pada malam itu. tibe2 sorang lagi bersuara. rosyam (bukan nama sebenar) meluahkan hasratnya.

rosyam: apakata kita ke cherating beach resort?
diam~
rosyam: eh takdelah, aku gurau je. apakata kita pergi kolam air panas? da lama kita tidak ke sana.
rakan-rakan: ok jugak idea kau tu. jom lah kita ke sana.

kami pun bertolak ke kolam air panas. sampai je disana kami terus mendebushkan diri kami ke dalam air. kami sangat seronok bermandi manda di sana kerana keadaan pada waktu agak sejuk dan kami mandi dengan syok sekali. setelah penat mandi kami pun bersiap sedia untuk pulang. kami pulang mengikut jalan lain kerana suke2. kelajuan yang dipandu oleh kami agak laju juga pada waktu itu. sedang asyik memandu,

tibe-tibe.
di suatu selekoh yang agak tajam.
srettttttt srettttt..boomm!
ahh menyesal nye kami. kereta yang dipandu terbabas. masuk gaung.
muke kami...
badan kami...
tangan kami..
kaki kami...
ahh..
kami sudah berada di hospital..

pengajaran: jangan minum di warung pada pukul 3 pagi.

p/s(pendidikan seni): gamba ditahan untuk siasatan lanjut.

12 comments:

adjLA said...

aduh,
pnjang tol la cite ko ni.
leh wat novel..haha

Ajwin Ajeera said...

main polis entri bkn nk ajk oh.

eh,accident btul ke?
kete ok??
(gile tnya kete.hahahhaa)

bee said...

x nak tau pasal kete...x nak tau pasal tuan empunye..x nak tau minum ape..nk tgk pic yg bt sisatan tu nk tgk....huhu...page same lar plak kite ni ekekek...

~nEeYsA~ said...

eh..ko xcdent btol ke?
siap smpt nk post blog g..
hahhaha...

.kakijalan. said...

adj: itu la pasal. aku ingat nak buat novel je. pastu leh jual kat london. pastu nati amalina bace novel aku pastu die minat pastu aku pon jadi femes. x gitu?haha

ajwin ajeera: eh cik awin pandai ke main polis entri? kne pandai nyanyi taw nak main ni.hehe.
ish2 kejamnye. betol la. kete da hancur remuk mcm kertas da.hukhuk.

bee: ish ish ish. kesian. sori la cik bee gamba ditahan. takut mimpi malam sebelum raya (nitemare before raya) pulak.hehe.

neeysa: ish btol la. time post ni da ok sket da. aku tulis gambaran waktu kejadian nak bagi nampak real.huhu.

philoColy said...

hee..
xde pnjg ag cite ke kakikjln?..
mmg sesuai la ngn nme kakijln 2, bjln xbis2..
xcdent lak ea?..
best x?.
hahax

suezensuzanna said...

wah.....moraal of the stories berhati2 semasa di selekoh

.kakijalan. said...

philocoly: ish cukup la panjang ni. peh sangat kejam bertanya begitu. haah sangat best.cis.

suesuzanna: lagi satu jangan tekan minyak dengan kuat mengikut perasaan.huhuk.

nurain said...

ngew..seram aku..tapi plan yg di saat akhir mg best sgt!

p/s:ni citer betol ke rekaan?

zeela lalala said...

hoh..yg aku tau jangan minum smbl memandu. tp kau, jangan minum di warung pkl 3 pagi. haaaa, motif? hihi.

nway, kau dah sihat ke? anggap kemalangan itu sbgi pengajaran. hii

peace.

.kakijalan. said...

nurain: betul. nak2 xyah plan lagi seronok.haha.
ini adalah kisah benar ye.serius.

zeela lalala: maksudnye jangan keluar lewat.
skrg alhamdulillah da ok.hee.

Nuts said...

kau tau kan jalan area situ banyak hantu...