Thursday, February 19, 2009

baik hati

yaa hari ini nampaknye kebosanan dapat dikurangkan.
aku bersama-sama 3 orang lagi pekerja kepada ayahbon telah
pergi melawat stesen kami di Bukit Tinggi. Aku tidak kisah langsung dengan kerja di sana kerana kerja amat mudah dan kacang sekali, tetapi apa yang menggembirakan aku ialah jarak perjalanan yang aku lalui. Situasi stesen yang agak jauh dari tempat kerjaku menyebabkan masa perjalanan kami agak lama dan aku sangat menikmatinya kerana tidak terperuk di dalam pejabat dan mengadap muke 'beliau'.

Kami bertolak pagi dalam pukul 9 gitu. Singgah minom teh lu kat zubaidah (men bantai je name kedai 2). Aku lepak2 je. Pastu grak pas minom kul 9.30. Puas la aku pandang kiri kanan tengok kehijauan fauna. Kami ikut jalan lama sebab mengurangkan rasa panas dan mengurangkan kos.sebab tol la. Sampai kt bukit tinggi kul 10 suku camtuh.

Sampai2 aku pon tengok la alatan2 yang ade kt situ. mem
ang membosankan gak sebenanye sebab same je ngan alatan kt tempat aku. tp aku berjaya menghasilkan beberapa kepingan seperti dibawah.hehe.
ini dipanggil enjin kapal.walaupun bukan enjin kapal.huhu



ini ialah antara peralatan canggih yang terdapat di tempat kerjaku.hah.muke senget.

aku mengharapkan lebih banyak lawatan lagi selepas ini. biar ke hujung dunia, janji tidak mengadap 'beliau'.haha.


12 comments:

i.Z.z.A.t.Y said...

beliau??
siapakah??
mst ayah bon
haha

Madihah said...

kami suke bkerja an mesin!ia mcbr n mnarik!!*wink*

~nEeYsA~ said...

hehe..yeke madi?
waa.....haha..bgus2!
ish2..ksian kt 'beliau'...(walopun x knl..hehe)

atyrah said...

thanx tggl komen kat blog aku n link aku skali.
nme ko spe ek?
kwn madihah ye?

.kakijalan. said...

ye atyrah.
name aku .kakijalan. ok?
kwn ngan sume org.huhu

atyrah said...

takkan x de nme btol kot..

FuzZ said...

ni bukan kwn madihah
ini jiran sekampung aku ngn iqa
yg suke menyemak bwk moto kt sungai marong
die gile sbb tarok name penen kt aku
ko gile ke bangang?

Madihah said...

ptt la nme dia kaki jalanan..haha!suke merayap kt sg marong rpnye..ahx!

.kakijalan. said...

ahah.
akhirnye penen muncul d kotak comen aku.
eh ok pe aku ltak penen?
naseb aku x ltak sewel taw.

FuzZ said...

ibab kau
jage kau
aku tarok name gempak utk kau kt page aku

atyrah said...

lah.. member korang ke.. x tau lak satu kampung.. link aku pon guna nama hantu je.. sabor je la den..

.kakijalan. said...

cis.
pisang goreng panas betol la.
ade ke ltak sakai gonjeng.
baiklah.

see.
hantu k kan?